Latjetrap in de rust bij Excelsior

• 08-10-2024
Op zondag 6 oktober stond de wedstrijd tussen de vrouwen van Excelsior en de vrouw van SC Heerenveen op het programma. Leerlingen van de Roncalli Mavo waren uitgenodigd om deze wedstrijd te bezoeken. Daarnaast mochten leerlingen van de Roncalli Mavo in de rust proberen om vanaf 11 meter en 16 meter op de lat te schieten. Vlak voor rust kwam SC Heerenveen op een 0-1 voorsprong. Kort daarna mochten de leerlingen van de Roncalli hun kunsten vertonen. Ondanks dat de bal veelvuldig het doel in ging en de lat een paar keer bijna werd geraakt, werden er helaas geen punten verdiend. Toch was het een mooie en bijzondere ervaring om op het hoofdveld van Excelsior op een doel te mogen schieten. Onder applaus verlieten de leerlingen van de Roncalli Mavo tegen het einde van de rust het veld weer.
Na het latjetrappen stond de tweede helft op het programma. Daarin kwam Excelsior met een prachtige goal rond de 80e minuut op 1-1. Die stand stond ook aan het einde van de wedstrijd op het scorebord. Het was een leuke wedstrijd waarin de vrouwen van Excelsior misschien wel meer verdiend hadden. Daarnaast was het in het zachte najaarszonnetje goed toeven op de tribune.
We zijn trots op onze leerlingen die in de rust onze school vertegenwoordigd hebben. Op zaterdag 2 november spelen de vrouwen van Excelsior hun tweede thuiswedstrijd tegen de vrouwen van PSV. Ook dan zijn er weer kaarten voor de Roncalli Mavo beschikbaar.