Remastered Experience

  • 10-01-2024

Woensdag 10 januari hebben de leerlingen van het derde leerjaar van de Roncalli Mavo de Remastered experience bezocht in het centrum van Rotterdam. Deze excursie is een onderdeel van het vak Culturele & Kunstzinnige Vorming (CKV).

Remastered is een digitale kunstbeleving. Kunstwerken van oude Hollandse Meesters zijn digitaal bewerkt door nieuwe Hollandse Meesters. De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuwe wereld gecreëerd. Een wereld waarin de leerlingen werden meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin ze werden ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin ze konden dansen op de beat van Mondriaans ‘Victory Boogiewoogie’.

Het vak CKV gaat over kunst en cultuur in de brede zin van het woord; over kunst van nu, vroeger en in de toekomst. In deze bijzondere beleving komen verleden en heden samen. Tijdens de experience viel er voor de leerlingen veel te ontdekken en konden er  verbanden gelegd worden tussen kunstvormen, maatschappelijke ontwikkelingen en de actualiteit. De komende week zal tijdens de CKV-lessen worden teruggeblikt op het bezoek en zullen de leerlingen een recensie schrijven over hun beleving.